background

logo

Privatni smještaj - Veig Palace
Matošića ulica 2, 21 000 Split, Hrvatska
Tel.: + 385 99 2608222
e-mail: veig.palace@gmail.com

Jezik: english - English


  • Posjetite Split (Hrvatska) i odsjednite u Veig Palace**** Apartmanima

Ukoliko ikad posjetite naš lijepi grad, odsjednite  U "Veig Palace" apartmanima i pomoći ćemo da uživate u Vašem odmoru. Nudimo smještaj u dva udobna, dvoetažna, moderno uređeno apartmana s četiri zvjezidce za dvije osobe, u samom centru grada. Oba apartmana su klimatizirana, dvoetažna s pripadajućim dvorištem. Slobodno se uvjerite u izgled apartmana u galeriji slika, te nas kontaktirajte u svezi s cijenom i rezervacijom. Potrebne kontakt informacije možete pronaći u KONTAKT tabu. 

   njj     n

                             Veig Palace apartamni                                                       Lokacija

  • Ukratko o Splitu

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj, s oko 200.000 ljudi. Svjetsku slavu je stekao kao mjesto gdje je car Dioklecijan sagradio, nakon umirovljenja, svoju poznatu palaču oko 298AD, koja je dnaas dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Palača opasana zidinama za carevu obitelj i prateću vojsku, još uvijek je dom za više od 3.000 ljudi, te kao takva čini nevjerovatnu tapiseriju gotovo dvije tisuće godina povijesti. Palača odiše trgovinama, starim ulicama, dramatičnom arhitekturom, kao i mještanima koji vješaju svoju opranu odjeću u ulicama raspravljajući o cijenama voća, uglavnom, palača svakodnevnog života koju nesmijete propustiti.

split1          palaca

                                       Panorama Splita                                          Panorama Dioklecijanove Palače

Povijest Spilta datira iz šestog stoljeća prije Krista, kada je tadašnja grčka kolonija preuzeta od strane Rimskog carstva, te je dobila ime "Spalato". U četvrtom stoljeću poslije Krista, rimski car Dioklecijan je dao izgraditi poznatu Dioklecijanovu palaču, koja je postala jezgra srednjovjekovnog grada. U sedmom stoljeću poslije Krista, Spalato je pao pod invazijom Hrvastkih slavena s istoka Europe. Latinski Spalato postaje Hrvatski grad slavenskog imena Split, te je stoljećima sačuvao romansko-slavensku kulturu u kombinaciji s hrvastkim identiteom. Grad je ekonomski centar južne Hrvatske tj. Dalmacije. Sadrži industriju poput brodogradnje, ribarstva, građevine, hrane itd.

      duje   peristil   plaze

       Katedrala sv. Dujam                          Peristil                                                   Plaža (Žnjan)

Split je treći najsunčaniji grad Hrvatske s oko 2620 sunčanih sati godišnje. Danas je drugi najveći grad u Hrvatskoj te najveća luka na Jadranskom moru. Predstavlja ekonomsko, povijesno, tursitičko, položajno, administrativno i obrazovno središte mediteranskog dijela Hrvatske. S oko 14 km čistih plaža, specifičnim stilom života, očuvane povijesti i raznolikog privatnog smještaja, je idealan odabir za provesti odmor.


  • Upoznaj Split
  • Korisni linkovi


© 2015 Veig Palace apartmani - Privatni smještaj